Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Помоћница министра Ивана Вукашиновић учествовала на панелу UNESCO-а

16. Новембар 2023.

Фото: UNESCO/Fabrice GENTILE

Ивана Вукашиновић, помоћница министра за међународну сарадњу и европске интеграције у Министарству науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије, учествовала је као панелисткиња на високом округлом столу на тему "Изградња поверења у науку на раскршћу између науке, политике и друства"

Догађај је одржан у седишту UNESCO-а као пратећи догађај 42. сесије UNESCO Генералне конференције.

Панел, на којем су учествовали угледни стручњаци из области, адресирао је кључна питања о улози научних истраживања у ефикасном одговарању на друштвене потребе и питања политике у вези са одрживим развојем.

Госпођа Вукашиновић поделила је свој поглед на међусобну повезаност науке, циљева одрживог развоја и кључног утицаја на поверење у науку унутар друштва и међу доносиоцима политика.

Питања која су постављена помоћници министра истраживала су ефикасност научних истраживања, њихов утицај на доношење политика, као и како ова веза утиче на поверење у науку. Догађај је нагласио важност изградње поверења у науку за глобалну сарадњу у постизању циљева одрживог развоја.

Учешће помоћнице министра Иване Вукашиновић на панелу наглашава посвећеност Србије улози науке у одрживом развоју и активно учешће у међународним дијалозима усмереним ка изградњи поверења у науку која је средство за достизање позитивних промена на глобалном нивоу.

Галерија
Погледајте још вести