Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Положен камен темељац поводом почетка радова на другој фази радова на Научно-технолошком парку у Нишу

19. Фебруар 2024.

Фото: Зоран Петровић / НИТРА

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић присуствовала је полагању камена темељца поводом почетка радова на на другој фази радова на Научно-технолошком парку у Нишу

Уз председницу Владе Републике Србије Ану Брнабић камен темељац положили су министар науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић, министар за јавна улагања Марко Благојевић, градоначелница Ниша Драгана Сотировски, директор НТП Ниш Милан Ранђеловић и регионални директор Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) за Западни Балкан Матео Коланђели.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић најавила је данас да ће држава у изградњу друге фазе Научно-технолошког парка у Нишу уложити 25 милиона евра, нагласивши да је задатак да он буде завршен до октобра 2025. године.

Брнабић је на церемонији полагања камена темељца поводом почетка друге фазе радова нагласила да је улагање у младе, образовање и инфраструктуру стоструко исплативо, указавши на то да је овај пројекат, који је представљен у плану „Скок у будућност – Србија 2027”, важан за будућност наше земље.

Министарка др Јелена Беговић истакла је како сматра да је полагање камена темељца за нову зграду у оквиру Научно-технолошког парка Ниш прилика за град Ниш, за стартап екосистем, али и за научну заједницу. “Ниш иде напред. Научно-технолошки парк Ниш улази у нову фазу развоја иновационог екосистема. Ниш стреми да постане видљив и значајан центар како за науку, тако и за развој стартап система и сарадњу индустрије и науке у овом делу Србије.“, казала је др Беговић.

Нови објекат у Нишу, који ће бити изграђен у северозападном делу комплекса НТП Ниш, између вишенаменске ламеле Електронског факултета и ресторана Студентског центра, обухватаће близу 9.500 метара квадратних намењених канцеларијском простору и између 900 и 1.000 квадратних метара предвиђених за лабораторијски простор.

Погледајте још вести