Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Отворена конференција Digihack у Београду

23. Септембар 2023.

Фото: НИТРА

Посебни саветник министарке науке, технолошког развоја и иновација Јован Милић отворио је конференцију „FON Digihack“, коју су организовали студенти са Факултета организационих наука

Ова конференција представља спој технолошке конференције, сајма компанија и хакатона који према речима организатора окупља преко 250 делегата. Теме које доминирају на конференцији обухватају широк спектар ИТ области.

„ИКТ су у фокусу Владе Републике Србије, знате да је у првој половини извоз у ИКТ сектору достигао 1,6 милијарди евра, што је више од 40% у односу на рекордну 2022. годину. Оно што морам да напоменем јесте да ова конференција није само прилика да се информишемо о најновијим технолошким трендовима, већ и да разговарамо о важности улагања у науку, технологију и иновације“ – истакао је Милић у свом обраћању.

Он је посебно пренео поздраве др Јелене Беговић, присутнима, а осврнуо се и на актуелне пројекте Министарства науке, технолошког развоја и иновација, попут изградње БИО4 кампуса, али и проширења капацитета Научно технолошких паркова у Нишу, Чачку и Крушевцу.

„Наука, технологија и иновација су области на којима се модерно друштво заснива. Ове области обликују наш свет. И свако од нас у свом свакодневном животу долази у контакт са науком и са технологијом, а поготову са иновацијама. Они који не могу правилно да их користе и разумеју, губе корак у борби за напредак и као појединци и као нације“ – закључује он.

Присутнима се обратио и Милан Добријевић, државни секретар у Министарству информисања и телекомуникација, али и представници бројних фирми.
Конференција је настала на идеју студената Факултета организационих наука Петра Богдановића и Душана Богуновића.

Погледајте још вести