Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Одржана трећа SPLET TECH конференција

09. Октобар 2024.

Трећа по реду SPLET TECH конференција одржана је у МТС Дворани уз подршку и покровитељство Министарства науке, технолошког развоја и иновација

У оквиру конференције, Министарство је у сарадњи са Method агенцијом организовало панел дискусију под називом „ЗАЛЕТ ИНОВАЦИЈА: од лабораторије до тржишта - академски стартапи као покретачи промена“.

На панелу су учествовали државни секретар Министарства науке, технолошког развоја и иновација Вукашин Гроздић, асистент на Катедри за менаџмент технологије, иновација и одрживог развоја Факултета организационих наука и члан тима Иновационог инкубатора Пољопривредног факултета Јована Ракићевић, научни сарадник на институту БиоСенс Бранимир Бајац и оснивач стартапа Артеми Лазар Цветковић, а панел је модерирао Милош Пејчиновић испред агенције Method.

Теме ове панел дискусије биле су значај иновационих инкубатора у научно-истраживачким организацијама, трансформација студентских тимова у успешне стартапе, важност развоја спинофа, као и значај развоја инфраструктуре која подстиче академску заједницу да своје иновативне идеје развије до производа и услуга које се могу пласирати на тржишту.

„Циљ Министарства науке, технолошког развоја и иновација јесте да достигне хиљаду стартапа у нашем екосистему, као и да из нашег екосистема изађе једнорог. У претходном периоду радили смо на креирању иновационих инкубатора у научно-истраживачким организацијама како би студенти, научници и истраживачи могли заједно да раде на развоју својих предузетничких идеја, креирању предузетничких тимова и компанија“, изјавио је Гроздић.

Овогодишња SPLET TECH конференција окупила је више од 2.500 учесника и преко 150 говорника из земље и иностранства, који су поделили своја знања и искуства из области иновација, технологије и развоја стартапа. Конференција је омогућила повезивање представника академске заједнице, научноистраживачких организација, стартапа и привреде, са циљем јачања сарадње, и стварања подстицајног окружења за развој иновација у Србији. Такође, стартапи су имали јединствену прилику да директно ступе у разговор са инвеститорима из читаве Европе.

Галерија
Погледајте још вести