Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Одржана прва седница Савета за вештачку интелигенцију

30. Август 2024.

Фото: Зоран Петровић / НИТРА

Одржана је прва седница Савета за вештачку интелигенцију коју је водио председник Савета проф. др Игор Пешко, саветник председника Владе Републике Србије Милоша Вучевића. Седници је присуствовао и државни секретар Министарства науке, технолошког развоја и иновација проф. др Мирослав Трајановић

Председник Савета за вештачку интелигенцију Игор Пешко, истакао је важност прве седнице овог тела.

„Током данашње седнице поставили смо темеље нашег рада кроз утврђивање детаља о пословнику, а тренутни приоритет нам је свакако организација Самита Глобалног партнерства за вештачку интелигенцију, чији је домаћин Република Србија почетком децембра. Осим ове манифестације, од огромне важности нам је дефинисање Стратегије вештачке интелигенције, као и припрема Закона о вештачкој интелигенцији“, закључио је Игор Пешко, саветник председника Владе Републике Србије.

„Начин на који ћемо развијати вештачку интелигенцију у Републици Србији умногоме зависи од рада овог тела. На нама је велика одговорност и ако буде потребно састајаћемо се свакодневно како бисмо остварили све циљеве које смо зацртали. Требало би што пре усвојити Стратегију вештачке интелигенције како бисмо могли да се посветимо акционом плану, који укључује мноштво иницијатива које треба реализовати у наредном периоду“, истакао је проф. др Трајановић, државни секретар Министарства.

Галерија
Погледајте још вести