Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Одржана 6. седница министарског савета Глобалног партнерства за вештачу интелигенцију (GPAI)

03. Јули 2024.

Фото: Зоран Петровић / НИТРА

“Одушевљена сам што данас са вама учествујем на овом самиту, чак и онлајн. Изражавам најдубљу захвалност ОЕCD-у и Секретаријату GPAI за њихове неуморне напоре у организовању овог кључног састанка и обезбеђивању несметаног наставка рада у свим телима GPAI” изјавила је министака науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић у свом уводном обраћању на 6. седници Министарског савета GPAI

GPAI је иницијатива, основана 2020. године која тежи да успостави глобалне стандарде и правила за развој вештачке интелигенције, као и да убрза развој вештачке интелигенције глобално. Република Србија, која је једна од 29 чланица, у наредне три године биће председавајући Глобалног партнерства за вештачку интелигенцију (GPAI), и то у првој и трећој години помоћни председавајући, а у другој години главни председавајући што су поздравили министри Јапана и Индије.

“Гледајући унапред, са задовољством могу да најавим да ће следећи састанак Министарског савета бити одржан у Београду, Србија, током самита GPAI заказаног за 3. и 4. децембар 2024. године. Са нестрпљењем желимо добродошлицу свим министрима од наших садашњих 29 чланица, и са оптимизмом, још више земаља које ће се до тада придружити нашим глобалним напорима сарадње. Заједно, кроз отворени дијалог и непоколебљиву посвећеност, можемо обликовати будућност вештачке интелигенције за просперитетнији, праведнији и одрживији свет“, закључила је министарка Беговић.

Галерија
Погледајте још вести