Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Одржан састанак Радне групе формиране ради подршке истраживачима у пријави предлога пројеката на отворене позиве ЕРЦ-а

24. Новембар 2023.

Фото: Зоран Петровић / НИТРА

Одржан је састанак Радне групе формиране са циљем да пружи подршку истраживачима у припреми пријава предлога пројеката на отворене позиве Европског истраживачког савета (ЕРЦ)

Састанку су присуствовали др Марина Соковић, в.д. помоћника министра, др Магдалена Ђорђевић, научни саветник, Институт за физику, проф. др Софија Стефановић, Филозофски факултет, др Милица Ђурић Јовичић, в.д. директора Фонда за науку Републике Србије, Соња Будиша Миленковић, менаджер за мећународну сарадњу, Фонд за науку, Добривоје Лале Ерић, руководилац Сектора за међународну сарадњу, Центар за промоцију науке, др Јасмина Грубин, самостални саветник, Жељка Дукић, самостални саветник Министарство науке, технолошког развоја и иновација.

На састанку је договрено да се изради извештај о анализи тренутног стања, да се укаже на проблеме и препреке са којима се истраживачи из Републике Србије сусрећу приликом пријаве на позиве ЕРЦ-а, да се научноистраживачке организације упознају детаљније са захтевима ЕРЦ програма и припреме за подршку истраживачима приликом апликација и реализације пројеката, као и да се предложе мере које треба предузети и израде препоруке за истраживаче и инстутуције, са циљем повећањa броја пријава предлога пројеката и броја добијених ЕРЦ пројеката, чиме ће се омогућити одрживост врхунског истраживања и након реализације пројеката.

Добитници ових престижних пројеката, др Ђорђевић, др Стефановић и др Вучичевић, који су чланови радне групе, својим искуствима помоћи ће радној групи у изланажењу добрих препорука, које ће бити од помоћи нашим истраживачима приликом апликација за ЕРЦ пројекте, на чему им је Mинистарство веома захвално.

Галерија
Погледајте још вести