Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

„Морамо усмерити активности и средства на области са највећим потенцијалом“

25. Септембар 2023.

Фото: Зоран Петровић, НИТРА

Министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић била је у фокусу на данашњој конференцији „Регионални развој Србије - паметна специјализација и паметни региони“, која се одржава у Привредној комори Србије

Министарка др Беговић је нагласила кључну улогу Стратегије паметне специјализације у Србији на отварању конференције.

„Суштина Стратегије паметне специјализације је усмерити активности и средства приоритетно на области са највећим потенцијалом и допринети развоју заснованом на знању. Циљ стратегије је да видимо где смо добри и имамо потенцијале да то искористимо за регионални развој. Да на доказима идентификујемо потребе и снаге наше земље“, рекла је министарка др Јелена Беговић.

Др Беговић је додала да је Стратегија паметне специјализације од суштинског значаја и за отварање нових радних места са интензивним знањем, стављајући посебан акценат на потенцијал регионалног развоја.

Министарка др Јелена Беговић је такође подсетила присутне на четири приоритетне области идентификоване унутар Стратегије паметне специјализације у Србији: храна за будућност, информационе и комуникационе технологије, креативне индустрије, и машине и производни процеси будућности.

Конференција је организована у сарадњи са Националним конвентом о Европској унији (НКЕУ), Европским покретом у Србији (ЕПуС) и Привредном комором Србије (ПКС), а окупила је стручњаке и доносиоце одлука како би се даље унапредила Стратегија паметне специјализације и подржао равномерни регионални развој Србије.

Галерија
Погледајте још вести