Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Институт за вештачку интелигенцију Србије ускоро и у Нишу

13. Јуни 2024.

Потписани су споразуми о научно-истраживачкој сарадњи Истраживачко-развојног института за вештачку интелигенцију Србије, Електронског факултета, Машинског факултета и Природно-математичког факултета Универзитета у Нишу

Потписивање меморандума спроведено је на Научно-технолошком парку у Нишу у оквиру 8. Форума напредних технологија. На овај начин стекли су се услови за отварање Одељења института у Нишу које ће бити смештено у простору Научно технолошког парка Ниш.

Потписивање споразума спроведено је уз активно учешће и подршку Министарства за науку и научно-технолошког развоја Републике Србије, кога је током церемоније потписивања представљао проф. др. Мирослав Трајановић. Он је изјавио да постоји много истраживача у Нишу који се баве вештачком интелигенцијом и да ће њихово укључивање у рад Одељења допринети даљем развоју института.

Потписници споразума сагласили су се да ће активно учествовати у спровођењу заједничких активности у оквиру научно-истраживачких и комерцијалних пројеката, промоцији резултата научно-истраживачког рада, као и да ће преузети активно учешће у формирању и јачању капацитета Одељења у Нишу Института за вештачку интелигенцију Србије.

Након потписивања меморандума, студентима мастер и докторских студија поменутих факултета обратио се директор Института за вештачку интелигенцију Србије проф. др. Дубравко Ћулибрк, вођа Green AI групе др. Милан Стојковић и истраживачица Ана Додиг. Предавање је имало за циљ да упути студенте у организацију рада института, резултате на пројектима института, као и демонстрира начин рада и изградњу каријериног пута младих истраживача.

Галерија
Погледајте још вести