Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

еНаука постиже нов рекорд - преко 20.000 активних истраживача на порталу

27 Фебруар 2024

Министарство науке, технолошког развоја и иновација са поносом објављује да дигитални портал еНаука тренутно броји преко 20.000 активних истраживача.

Овај значајан корак представља велики успех за нашу научну заједницу и потврђује портал еНаука као кључну платформу за транспарентну размену знања и сарадњу међу истраживачима широм земље. Све већи број истраживача који се придружује порталу сведочи о растућем интересовању и поверењу које научна заједница има у портал еНаука.

Портал еНаука отворен је 3. јула 2023. године за све активне истраживаче у Републици Србији. На порталу се тренутно налази преко 700.000 научних резултата, који заједно са бројем активних истраживача представља јасан показатељ преданог рада и залагања наших истраживача у померању граница знања.

Министарство науке, технолошког развоја и иновација се захваљује свим истраживачима, НИО уредницима и научноистраживачким организацијама који су допринели овом значајном расту и настоји да пружа континуирану подршку у даљем развоју портала еНаука, како би узајамно градили будућност науке у Србији са циљем побољшања научне инфраструктуре која доприноси даљем развоју, унапређењу и транспарентности научноистраживачке и иновационе делатности.

Погледајте још вести