Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Др Беговић у радној посети Бриселу: Разговори о јачању сарадње са ЕУ у области науке, технологије и иновација

22. Октобар 2024.

Министарка науке, технолошког развоја и иновација, др Јелена Беговић, заједно са тимом из Министарства, била је у радној посети Бриселу, где је одржала важне састанке са представницима Генералног директората за суседство и преговоре о проширењу Европске комисије, генералним директором Гертом Јаном Копманом и шефом Јединице за регионалне програме Холгером Шредером


Министарка се састала и са Гертом Јаном Копманом, генералним директором Генералног директората за суседство и преговоре о проширењу. На том састанку представљен је потенцијал Србије у области науке и иновација, као и начин на који наша земља може допринети јачању научне инфраструктуре у региону и у Европској унији.

Током састанка са Холгером Шредером, шефом Јединице за регионалне програме при Генералном директорату за суседство и преговоре о проширењу (DG NEAR), разговарано је о будућности иновационог система Србије, развоју БИО4 Кампуса и плановима за научне и технолошке пројекте у нашој земљи. Поред тога, било је речи о изазовима које носи брзи напредак у областима попут биотехнологије и вештачке интелигенције.

„Сложили смо се да су партнерства и блиска сарадња са научним центрима широм Европске уније кључни да бисмо постали лидери у развоју нових технологија и знања“, нагласила је др Беговић након састанка.

Ова посета је још један важан корак у јачању позиције Србије као центра иновација у региону, који сарађује са европским партнерима на унапређењу науке и технологија.

Галерија
Погледајте још вести