Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Др Беговић из Мајнца поручује: “Србија је међународној научној заједници представљена на најлепши могући начин кроз БИО4 Кампус“

11. Јули 2024.

Фото: Зоран Петровић / НИТРА

Присутни на конференцији Curious2024 – Future Insight коју организује компанија Merck су током другог дана манифестацје од министарке науке, технолошког развоја и иновација др Јелене Беговић чули све детаље о највећој појединачној инвестицији у науку Републике Србије — БИО4 Кампусу током презентације коју је одржала

Након одржане презентације пројекта изградње БИО4 Кампуса, министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић одржала је састанак са Улрихом Бецом, сениор потпредседником за иновације у компанији Мерк.

„Србија је представљена кроз то шта ради и како гради нови екосистем који подразумева раст броја стартапа, компанија које су засноване на знању и иновативним идејама. Србија је представљена кроз све што смо постигли за науку, привлачење страних директних инвестиција у области биофарме и фармацеутске индустрије, у области клиничких истраживања и начину на који може да се изгради један екосистем који потпуно мења и економију и друштво“, рекла је др Беговић и додала:

„Драго ми је да је владало велико интересовање за то шта се дешава у Србији. Много представника земаља који су наши суседи, били су овде, после су нам пришли и задивљени су и срећни што се један овакав пројекат ипак спроводи у њиховом окружењу и то виде као сјајну шансу за сарадњу“, рекла је др Беговић.

Она је истакла да је током конференције представила присутнима колико је приватан сектор заправо битан за развој једне нове биоекономије, економије будућности и да истраживање и развој треба да буду саставни део активности сваке наше домаће компаније.

Конференција у Мајнцу која се данас завршава, окупила је више од 2.500 учесника, међу којима је и седам добитника Нобелове награде, а који су говорили о науци, технолошком развоју, вештачкој интелигенцији, роботици и најновијим научним достигнућима.

Галерија
Погледајте још вести