Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Директор пројекта SAIGE проф. др Виктор Недовић на Министарском састанку о стратегијама паметне специјализације

30. Септембар 2024.

Фото: Зоран Петровић, НИТРА

Директор пројекта SAIGE проф. др Виктор Недовић, учествовао је на Министарском састанку о Стратегијама паметне специјализације, који је одржан у Скопљу, у оквиру серије министарских састанака Платформи Западног Балкана за образовање, обуку, истраживање, иновације и културу

У свом обраћању током састанка, проф. др Недовић је нагласио значај Стратегије паметне специјализације Србије за период 2020-2027 и њену улогу у даљем развоју и иновацијама у кључним секторима као што су агропрехрамбена индустрија, ИКТ, и креативне индустрије.

“Србија је у петој години спровођења Стратегије паметне специјализације, а досадашњи резултати показују значајно усклађивање истраживања и иновација са националним приоритетима, што јасно указује на успешност ове стратегије,” истакао је проф. др Недовић.

Током министарске дискусије, проф. др Недовић је говорио и о изазовима са којима се Србија суочава у области развоја вештина и сарадње различитих институција.

"Успостављање механизама координације међу институцијама и заинтересованим странама је од суштинске важности за конзистентност и ефикасност стратегије, али су изазови као што је усклађивање политика и изградња капацитета кључни у наредном периоду", закључио је он.

Министарски састанак је окупио бројне стручњаке и представнике влада из региона, са циљем унапређења регионалне сарадње и размене најбољих пракси у примени стратегија паметне специјализације.

Галерија
Погледајте још вести