Accessibility Tools

Skip to main content

Održan sastanak sa predstavnicima kompanije NTT Data

03. June 2024.

Foto: Zoran Petrović / NITRA

Savetnik ministra nauke, tehnološkog razvoja i inovacija prof. dr Miroslav Trajanović sa delegacijom Ministarstva sastao se sa predstavnicima japanske kompanije NTT Data. Sastanku je prisustvovao i ambasador Japana Nj.E. Akira Imamura, kao i državni sekretar Ministarstva informisanja i telekomunikacija Milan Dobrijević

„Vlada Japana podržava japanske kompanije u nameri da ostvare kolaboraciju sa srpskim firmama. Polje nauke, digitalizacije i veštačke inteligencije nam je izuzetno značajno i drago nam je da je Republika Srbija otvorena za saradnju, kao i da ste danas izdvojili vreme da razgovaramo o oblastima u kojima je moguće ostvariti dalju kolaboraciju“, rekao je Nj.E. Akira Imamura.

Predstavnici kompanije NTT Data iskoristili su priliku da predstave svoju delatnost, kako u Japanu, tako i u Rumuniji gde takođe posluju.

„Cilj nam je da tokom sastanka omogućimo da bolje razumete sve ono što nas interesuje i čime se bavimo. Želimo sa vama da podelimo sve na čemu želimo da radimo i na čemu smo dosad radili, kako bismo potencijalno stekli partnera, što bismo voleli da nam Republika Srbija postane. Hteli bismo da steknemo uvid u to šta možemo da uradimo zajedno sa Vladom Republike Srbije da bismo unapredili srpsku ekonomiju“, istakao je Norijuki Kaja ispred kompanije NTT Data.

Nenad Paunović, savetnik u Kabinetu predsednika Narodne Skupštine je tokom sastanka prezentovao projekat izgradnje BIO4 Kampusa, kako bi se predstavnici kompanije NTT Data upoznali sa infrastrukturom koja će biti dostupna inostranim kompanijama koje se u budućnosti odluče da posluju u našoj državi.

„Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, kao i Ministarstvo informisanja i telekomunikacija je zajedno sa Ambasadom Japana i kompanijom NTT Data razmenilo informacije o tokovima razvoja digitalizacije u Republici Srbiji, kao i o tome šta su mogućnosti i kompetencije koje bi našim ljudima mogla da ponudi kompanija NTT Data. Sve ovo zajedno može da doprinese daljoj bliskoj sradnji ove japanske kompanije sa institucijama u Republici Srbiji u budućnosti“, naglasio je savetnik ministra nauke, tehnološkog razvoja i inovacija prof. dr Miroslav Trajanović.

Galerija