Accessibility Tools

Skip to main content

Ministarka dr Begović posetila Regionalni inovacioni startap centar Sokobanja

06. December 2023.

Foto: Zoran Petrović / NITRA

Ministarka dr Jelena Begović pred održavanje Dana nauke i inovacija u okviru projekta „Srbija, zemlja nauke, zemlja inovacija“ obišla je Regionalni inovacioni startap centar Sokobanja, u pratnji delegacije koju su činili pomoćnik ministra Vladimir Radovanović i posebni savetnik ministra Jovan Milić

U Regionalnom inovacionom startap centru Sokobanja, ministarku su pored rukovodstva Centra, dočekali i učenici Srednje škole Branislav Nušić sa direktorkom Anom Milićević, koji su jedni od najčešćih korisnika benefita Regionalnog inovacionog startap centra u Sokobanji.

„Obišli smo Regionalni inovacioni startap centar u Sokobanji. Vrlo je specifičan jer su glavni stanari srednjoškolci, koji su još uvek vrlo maštoviti. Zadatak Startap centra, zadatak povezanih napora ovog Startap centra sa Naučno-tehnološkim parkom Niš jeste da im tu maštu probudimo u smeru preduzetništva i u smeru razvijanja inovacija. Ovo je region sa snažnim turizmom i sa poljoprivredom. Dve sjajne grane za inovacije i ono što želimo jeste da kroz narednih godinu ili dve čujemo šta mlađe generacije vide kao viziju inovacija u ovim oblastima“, kaže ministarka dr Jelena Begović.

Ministarka je pored predložene inicijative da se intenzivira saradnja Regionalnog inovacionog startap centra u Sokobanji sa Naučno-tehnološkim parkom Niš, ukazala i na potrebu da se deca obuče da koriste 3D štampač koji im je dostupan u prostorijama samog Centra, te ih ovom posetom ohrabrila da nastave da razvijaju svoje ideje u pravcu unapređenja tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Galerija
Pogledajte još vesti