Accessibility Tools

Skip to main content

Kineska delegacija posetila dva srpska instituta

21. June 2024.

Foto: NITRA

Delegacija sačinjena od predstavnika Univerziteta Čongćing, Univerziteta Sautvest, Čongćing akademije nauke i tehnologije, Čongćing instituta za industrijske automacije i instrumentacije i Čongćing haj-tek centra za inkubaciju posetila je Institut „Mihajlo Pupin“ i Institut za ekonomiku poljoprivrede u Beogradu

Prof. dr Miroslav Trajanović, savetnik ministra u Ministartvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, naglasio je važnost ove posete u cilju uspostavljanja buduće saradnje između dveju zemalja i podstakao učesnike ka planiranju zajedničkih istraživačkih projekata u narednom periodu.

Prilikom posete predstavljeni su istraživačko-razvojni projekti dva srpska instituta kao i nove projektne ideje, s naročitim akcentom na mogući prostor za buduću saradnju s kineskim partnerima.

Članovi gostujuće delegacije predstavili su svoje akademske institucije i razvojne projekte i izrazili su zadovoljstvo i zainteresovanost za brojne oblasti i teme od obostranog interesa koje bi pružile mogućnost razmene znanja i potencijalne saradnje između naučnika iz Čongćinga i Beograda. Učesnici su nagovestili nastavak aktivnosti na međusobnom povezivanju, a gosti iz Kine su uputili poziv predstavnicima naša dva instituta da u skorije vreme posete Univerzitet Čongćing u Narodnoj Republici Kini.

Galerija