Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Одржана седница Националног савета за научни и технолошки развој

02. Април 2024.

Фото: Зоран Петровић / НИТРА

Одржана је седница Националног савета за научни и технолошки развој којој је присуствовала министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић заједно са делегацијом Министарства

Главне теме о којима се говорило на седници биле су потреба за дефинисањем ужих научних области у оквиру наука, као и израда извештаја о стању у науци.

„Што се Министарства тиче, ми немамо ништа против другачијег дефинисања ужих научних области уколико се научна заједница договори око система који жели да успостави, ми ћемо да вас подржимо. Учинићемо све што је могуће у циљу боље научне организације и система у науци. Мој предлог је да имате једну седницу на којој треба да прођете све релевантне информације и да на основу тога донесете одлуку у складу са ставом већине“, рекла је министарка др Јелена Беговић.

Министарка др Јелена Беговић је прокоментарисала и динамику формирања извештаја о стању у науци.

„Министарству науке, технолошког развоја и иновација значило би уколико би се са израдом извештаја завршавало што раније јер су нама од круцијалног значаја информације које у њему добијемо. На основу њих можемо даље да договарамо динамику рада Министарства и благовремено решавамо проблеме који се могу јавити у оквиру научне заједнице“, рекла је др Јелена Беговић.

Министарка др Јелена Беговић је такође искористила прилику да упути чланове Националног савета за научни и технолошки развој у све што им је од директног интереса, а тиче се досадашњих активности у оквиру рада Министарства.

Галерија
Погледајте још вести