Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Одржан састанак са представницима Универзитета Вирџинија

14. Јуни 2024.

Фото: Зоран Петровић / НИТРА

Министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић састала се са представницима Универзитета Вирџинија како би размотрили могућности сарадње Министарства и Универзитета

„Долазим из научне заједнице и водила сам институт девет година пре него што сам постала министарка, па сам пре свега заљубљеник у науку, због чега схватам како она може да промени свакодневицу сваког појединца. Влада Републике Србије је препознала улагање у науку као један од приоритета баш због њеног утицаја на побољшање економије и квалитета живота грађана једне државе. Добили смо огромну подршку за пројекат изградње БИО4 Кампуса и изградњу нове и проширење постојеће научно-истраживачке инфраструктуре јер нам је циљ да задржимо у земљи талентоване научнике и вратимо оне који су отишли у иностранство. Када је у питању изградња БИО4 Кампуса, значи нам да чујемо искуства светске научне заједнице која располаже најмодернијом научном инфраструктуром како бисмо могли да имплементирамо оно што је могуће у домаћи контекст, па би нам консултације са тимом Универзитета Вирџинија заиста биле од користи“, истакла је министарка др Јелена Беговић.

Представници Универзитета Вирџинија су се сложили да даљи ток сарадње буде усмерен на БИО4 Кампус о ком желе да сазнају више.

„Развој науке у Републици Србији је врло видљив и драго нам је да чујемо да схватате важност контекста у који имплементирате научну инфраструктуру и ради смо да вам помогнемо да унапредите пројекат изградње БИО4 Кампуса уз наше савете. Желели бисмо да организујемо поновни састанак на тему БИО4 Кампуса и радујемо се наставку сарадње, коју имамо простора да проширимо у складу са заједничким интересима“, закључио је директор за истраживање и иновације П. Срирама Рао испред Универзитета Вирџинија.

Галерија
Погледајте још вести