Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Министарка др Беговић састала се са амбасадором Уједињених Арапских Емирата

15. Мај 2024.

Фото: НИТРА

Министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић састала се са амбасадором Уједињених Арапских Емирата Њ.Е. Ахмедом Хатим Баргаш ел Менхалијем

Ово је био први састанак министарке др Беговић и Њ.Е. амбасадора Менхалија, који је прошлог месеца постављен за амбасадора Уједињених Арапских Емирата у Републици Србији.

Амбасадор Менхали захвалио се министарки на позиву на отварање поставке Републике Србије на долазећем 66. Међународном сајму технике и техничких достигнућа, и најавио да ће у наредном периоду радити на интензивирању сарадње две земље у областима науке, технолошког развоја и иновација, истакавши да би сарадња међу универзитетима донела бенефит обема странама.

Министарка др Јелена Беговић упознала је амбасадора Менхалија са основним информацијама о академском и технолошком окружењу у Републици Србији, истакавши значај улагања у иновациони сектор, а представила је и пројекат изградње БИО4 Кампуса. “Идентификовали смо биотехнологију и вештачку интелигенцију као области нове технолошке револуције”, истакла је др Беговић, додавши да је циљ Републике Србије да се фокусира на иновације које долазе с академије, где има простора и за сарадњу са универзитетима Уједињених Арапских Емирата, а амбасадор Менхали најавио је да ће радити на томе да буду организоване академске посете врхунских научника из УАЕ Србији.

Галерија
Погледајте још вести