Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Министарка др Беговић присуствовала додели награда Фондације “Горан Љубијанкић”

30. Јануар 2024.

Фото: Зоран Петровић / НИТРА

Министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић присуствовала је свечаности додела награда Фондације ,,Горан Љубијанкић“, која је одржана у библиотеци Института за молекуларну генетику и генетичко инжињерство

Министарка др Беговић честитала је добитницима награде. ,,Из мог угла, ово је наша будућност. Драго ми је што је ова награда постала престижна и што се сматра круном у области молекуларне биологије”, додала је др Беговић.

Директорка Института за молекуларну генетику и генетичко инжињерство др Ивана Страхинић пожелела је добродошлицу присутнима по 22. пут, уз присећање на Горана Љубијанкића и његов рад. ,,Сваке године пристиже све већи број радова и све теже је одабрати лауреате награде. Надам се да ће млади људи убрзо пред собом имати нове хоризонте као што је БИО4 Кампус”, рекла је Страхинић.

Одлуком Управног одбора Фондације, а на основу извештаја Комисије награду за најбољу докторску дисертацију одбрањену у 2023. години у области молекуларне биологије равноправно су поделили др Душан Радојевић, др Ивана Николић, др Марија Ђорђевић, док су награду за најбољи мастер рад равноправно поделили Милица Радовановић, Александра Милојевић, Никола Јоцић и Лана Денић.

,,Захваљујем Фондацији за подршку младим људима. Награда Фондације ,,Горан Љубијанкић” услед тужног догађаја прерасла је у нешто лепо. Добитницима захваљујем што своју памет и способности користе на најлепши могући начин”, закључила је министарка др Беговић.

Горан Љубијанкић бавио се научноистраживачким радом на Институту за молекуларну генетику и генетичко инжињерство, а после трагичне смрти бива освована фондација са његовим именом на месту на ком је радио, уз помоћ и подршку родитеља и колега из Међународног центра за генетичко инжињерство и биотехнологију (International Centre for Genetic Engineering and Biotechnology) у Трсту. Циљ Фондације је да помогне младим и перспективним научницима из наше земље, а који се баве истраживањима из области молекуларне биологије.

Погледајте још вести