Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Министарка др Беговић посетила иновациони центар компаније Фајзер у Њујорку

09. Фебруар 2024.

Фото: Зоран Петровић / НИТРА

Делегација Републике Србије која борави у радној посети Сједињеним Америчким Државама на челу са министарком науке, технолошког развоја и иновација др Јеленом Беговић посетила је иновациони центар компаније Фајзер и састала се са тимом за односе са државним органима ове компаније

,,Данас је трећи дан боравка наше делегације у Сједињеним Америчким Државама. Имали смо састанак у централи Фајзера у Њујорку са тимом експерата, где смо представили наш пројекат БИО4 Кампуса, представили смо које су могућности за даљу сарадњу у смислу отварања центра за истраживање и развој иновативних лекова у Србији у оквиру БИО4 Кампуса. Такође, разматрали смо са Фајзером и могућности веће производње на индустријској скали иновативних лекова“, рекла је др Јелена Беговић.

,,Иначе, Фајзер је тренутно највећа компанија на свету што се тиче производње иновативних вакцина и с обзиром на то да смо потписали као држава Меморандум о разумевању са овом компанијом и дефинисали будућу сарадњу са БИО4 Кампусом. Ово је била сјајна прилика да разменимо идеје и да представимо широј стручној јавности у Фајзеру шта Србија планира у будућности, како Србија види себе у будућности и да им покажемо да Србија и те како има шта да пружи у области биотехнологије, у области развоја иновација и у области технолошког развоја“, закључила је др Беговић.

Подсетимо, Меморандум о разумевању између Министарства науке, технолошког развоја и иновација и компаније Фајзер потписан је 26. септембра 2023. године и представља потврду партнерства које ће се даље развијати у оквиру БИО4 Кампуса на развоју биомедицине и биотехнологије у Републици Србији.

Фајзер је једна од водећих биофармацеутских компанија у свету, која открива, развија и снабдева тржиште са више од 170 различитих лекова и вакцина, који побољшавају квалитет живота људи широм света.

Галерија
Погледајте још вести