Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

еНаука oбара рекорде - Преко 700.000 научних резултата на једном месту!

06 Фебруар 2024

Министарство науке, технолошког развоја и иновација поносно објављује да је дигитални портал еНаука постигао изузетан успех, бројећи преко 700.000 научних резултата на једном централизованом месту!

Портал еНаука тренутно је доступан за скоро 20.000 активних истраживача. Овај импресиван број резултата сведочи о њиховом изузетном раду, као и раду НИО уредника широм земље, чији допринос научном пољу постаје свеприсутан и лакше доступан. Научноистраживачке организације такође су имале кључну улогу у постизању овог значајног броја, показујући висок ниво посвећености и сарадње у оквиру система еНаука.

Ова вест наглашава да је подршка наших истраживача и научноистраживачких организација од суштинског значаја за постизање оваквих резултата. Министарство науке, технолошког развоја и иновација остаје посвећено пружању континуиране подршке свим истраживачима и научоистраживачким организацијама како бисмо заједно градили напредну, транспарентну, и иновативну научну заједницу у нашој земљи.

Хвала свим истраживачима, НИО уредницима и научноситраживачким организацијама на њиховом преданом раду и доприносу који чини еНауку кључном у транспарентности и унапређењу научне инфраструктуре у Србији!

Погледајте још вести