Accessibility Tools

Skip to main content

Javni poziv za učešće u sredstvima za PA izrade bibliometrijskog izveštaja i realizacija dodatnih obuka za doktorande

Na osnovu čl. 104. i 112. Zakona o nauci i istraživanjima („Službeni glasnik RS”, broj 49/2019 - Zakon), a u vezi sa ostvarivanjem dela programa od opšteg interesa iz člana 12. stav 3. tačke 8) i 10) Zakona,

REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO NAUKE, TEHNOLOŠKOG RAZVOJA I INOVACIJA

upućuje

JAVNI POZIV
ZA UČEŠĆE U SREDSTVIMA
MINISTARSTVA NAUKE, TEHNOLOŠKOG RAZVOJA I INOVACIJA
U 2024. GODINI ZA DVE PROGRAMSKE AKTIVNOSTI

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija (u daljem tekstu: Ministarstvo), nadležno za naučnoistraživačku delatnost, u 2024. godini sufinansira sledeće programske aktivnosti:

  1. finansiranje programske aktivnosti izrade, održavanja i publikovanja bibliometrijskog izveštaja o časopisima za potrebe kategorizacije i rangiranja časopisa koji izlaze u Republici Srbiji u 2024. godini;
  2. sufinansiranje dodatnih obuka za doktorande radi sticanja dodatnih znanja i veština u toku doktorskih studija.

Rok za podnošenje prijava po tačkama 1. i 2. je 15 dana od dana objavljivanja ovog Javnog poziva, zaključno sa 24.05.2024. godine.

Prijava na ovaj Javni poziv vrši se podnošenjem odgovarajućeg zahteva, na obrascima Ministarstva, uz dokumentaciju koja je navedena u njima.

Obrasci odgovarajućih zahteva, kriterijumi na osnovu kojih će se odlučivati o pristiglim prijavama i ostale informacije od značaja za sprovođenje ovog Javnog poziva nalaze se na veb-sajtu Ministarstva: www.nitra.gov.rs.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviti neposredno preko pisarnice Uprave za zajedničke poslove republičkih organa ili putem preporučene pošte na adresu: Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, 11000 Beograd, Nemanjina 22-26, sa naznakom „Prijava na Javni poziv za .... (naziv programske aktivnosti za čije sufinansiranje se podnosi zahtev)”.

Nepotpune, neblagovremene i nepravilno naznačene prijave neće biti razmatrane.