Accessibility Tools

Skip to main content

SEDMI POZIV talentovanim mladim istraživačima

SEDMI POZIV talentovanim mladim istraživačima – studentima doktorskih akademskih studija za uključivanje u naučnoistraživački rad u akreditovanim naučnoistraživačkim organizacijama

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija POZIVA talentovane mlade istraživače-studente doktorskih akademskih studija za uključivanje u naučnoistraživački rad u akreditovanim naučnoistraživačkim organizacijama čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina odnosno jedinica lokalne samouprave kao i Srpska akademija nauka i umetnosti i instituti čiji je ona osnivač, a koji su izabrani ili su u postupku izbora u istraživačko zvanje.

Kroz ovaj poziv uključiće se do 300 mladih istraživača, od kog broja će se do 15 mladih istraživača iz oblasti umetnosti uključiti u akreditovane naučnoistraživačke organizacije iz oblasti umetnosti.

Na ovaj poziv prijavljuju se mladi istraživači koji imaju titulu diplomirani-master i prvi put upisanu prvu godinu doktorskih akademskih studija za školsku 2023/2024. godinu na akreditovanoj visokoškolskoj ustanovi u Republici Srbiji.

Tekst Poziva sa obrascem Prijave preuzimaju se na sajtu Ministarstva: https://nitra.gov.rs/, u kojima su navedeni uslovi učešća, način prijave, kao i potrebna dokumentacija.

Rok za podnošenje prijave je 27.03.2024. godine.

Preliminarna lista za Sedmi poziv Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija talentovanim mladim istraživačima

Po Sedmom pozivu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, talentovanim mladim istraživačima – studentima doktorskih akademskih studija za uključivanje u naučnoistraživački rad u akreditovanim naučnoistraživačkim organizacijama, u roku za podnošenje prijava, pristiglo je ukupno 307 prijava. Prosečnu ocenu po formuli preko 9,00 ima 292 rangirana mlada istraživača, a 15 talentovanih mladih istraživača ima prosek manji od 9,00.

U oblasti umetnosti se prijavilo 36 mladih istraživača sa prosečnom ocenom po formuli preko 9,00, pa je Ministarstvo donelo odluku da umesto 15 mladih istraživača finansira 35 mladih istraživača iz oblasti umetnosti.

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija objavljuje:

  1. Preliminarnu integrisanu listu mladih istraživača-studenata doktorskih akademskih studija, koji su se prijavili sa saglasnošću direktora/dekana akreditovane naučnoistraživačke organizacije koju je izabrao kandidat, a kojom se potvrđuje da će, ukoliko bude ispunio uslove Poziva biti uključen u naučnoistraživački rad. Preporučuje se da NIO pre stupanja kandidata u radni odnos, konsultuje nadležnog analitičara Ministarstva radi potvrde angažovanja. Potrebno je da kandidati sa ove liste uspostave kontakt sa rukovodiocem (NIO), radi pokretanja postupka prijema u radni odnos. Obaveza NIO, koja će mladog istraživača primiti u radni odnos, je da dostavi Ministarstvu Ugovor o radu, MA-obrazac i Odluku o izboru u zvanje. Kandidati koji su u radnom odnosu u akreditovanoj naučnoistraživačkoj organizaciji takođe dostavljaju Ugovor o radu, odluku o izboru u zvanje i MA-obrazac.
  2. Preliminarnu listu mladih istraživača-studenata doktorskih akademskih studija koji su prilikom prijavljivanja odabrali NIO iz oblasti umetnosti, postupaju isto kao u prethodno opisanoj proceduri prijema u radni odnos.

Mladi istraživači-studenti doktorskih akademskih studija koji se ne nalaze ni na jednoj od ove dve preliminarne liste, za dodatne informacije mogu da se obrate mejlom na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..