Accessibility Tools

Skip to main content

Javni konkurs za popunjavanje izvršilačkog radnog mesta u Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija: Radno mesto za stručne poslove u oblasti javnih nabavki, u zvanju savetnik, u Sekretarijatu Ministarstva, Odsek za kadrovske i opšte poslove i podršku upravljanju

Na osnovu čl. 54. Zakona o državnim službenicima („Službeni glasnik RS”, br. 79/2005, 81/2005-ispravka, 83/2005-ispravka, 64/2007, 67/2007-ispravka, 116/2008, 104/2009, 99/2014, 94/2017, 95/2018, 157/2020 i 142/2022) i člana 9. stav 1. Uredbe o internom i javnom konkursu za popunjavanje radnih mesta u državnim organima („Službeni glasnik RS”, br. 2/2019 i 67/2021), Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija oglašava

JAVNI KONKURS
ZA POPUNJAVANJE IZVRŠILAČKOG RADNOG MESTA
U MINISTARSTVU NAUKE, TEHNOLOŠKOG RAZVOJA I INOVACIJA


I Organ u kome se radno mesto popunjava:
Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija - Beograd, Nemanjina 22-26.

II Radno mesto koje se popunjava:
Radno mesto za stručne poslove u oblasti javnih nabavki, u zvanju savetnik, u Sekretarijatu Mnistarstva, Odsek za kadrovske i opšte poslove i podršku upravljanju - 1 izvršilac.

Opis poslova: Izrađuje Predlog plana javnih nabavki Ministarstva, planira i sprovodi postupke javnih nabavki za potrebe Ministarstva; priprema model konkursne dokumentacije i ugovora u postupku javnih nabavki u Ministarstvu; daje uputstva i pruža stručnu pomoć ponuđačima u postupcima javnih nabavki; učestvuje kao član u radu komisija za javne nabavke radova, usluga i dobara i koordinira sa unutrašnjim jedinicama u vezi sa realizacijom javnih nabavki, obrađuje zahteve za zaštitu prava ponuđača; stara se o rokovima za dostavljanje ponuda i donošenje odluka, obezbeđuje javnost i vidljivost toka sprovođenja postupaka javnih nabavki; obavlja poslovnu komunikaciju u postupku pripremanja ponuda i prilikom zaključenja ugovora; obavlja i druge poslove po nalogu Sekretara Ministarstva.

Uslovi: Visoko obrazovanje iz polja prirodno-matematičkih, društveno-humanističkih ili tehničko-tehnoloških nauka na osnovnim akademskim studijama u obimu od najmanje 240 ESPB bodova, master akademskim studijama, specijalističkim akademskim studijama, specijalističkim strukovnim studijama, odnosno na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine ili specijalističkim studijama na fakultetu, najmanje 3 godine radnog iskustva u struci, položen državni stručni ispit, kao i potrebne kompetencije za rad na radnom mestu.

Mesto rada: Beograd.

U nastavku preuzmite ceo tekst Javnog konkursa za popunjavanje izvršilačkog radnog mesta u Ministarstvu nauke, tehnološkog razvoja i inovacija: