Opcije za osobe sa invaliditetom

Skip to main content

“Naučnici Republike Srbije i Republike Srpske će zajedno ostvarivati velike uspehe u bliskoj budućnosti”

26. Jun 2024.

Foto: Zoran Petrović / NITRA

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović nalazi se u poseti Banja Luci, gde se sastala sa ministrom za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske dr Željkom Budimirom

Na sastanku sa ministrom dr Budimirom najavljeno je i potpisivanje Memoranduma o saradnji između dva ministarstva. Takođe, razmatrala se mogućnost raspisivanja zajedničkog Javnog poziva za naučnike iz Republike Srbije i Republike Srpske. Ministar dr Budimir je posebno pohvalio angažovanje ministarke dr Begović u jačanju saradnje između dva ministarstva.

Nakon sastanka sa ministrom dr Budimirom, ministarka dr Begović održala je sastanak sa prof. dr Radoslavom Gajaninom, rektorom Univerziteta u Banja Luci.

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović prisustvovala je i svečanom otvaranju kancelarije Naučno-tehnološkog parka Republike Srpske na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu Univerziteta u Banja Luci, gde je zajedno sa ministrom za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske dr Željkom Budimirom presekla vrpcu, čime je označen početak rada kancelarije.

“Veliko mi je zadovoljstvo da sam danas sa timom Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Vlade Republike Srbije u Banja Luci na ovom fantastičnom događaju za Republiku Srpsku. Otvaranje ove kancelarije je početak rada Naučno-tehnološkog parka Republike Srpske, što je velika šansa za mlade, hrabre, pametne i obrazovane ljude, koji treba da donesu lepe stvari u našoj budućnosti, da razvijaju inovacije, da pružaju rešenja za izazove koji su lokalni, ali i globalni zahvaljujući svom znanju, obrazovanju i hrabrosti u čemu treba da ih podržimo. Naravno, Vlada Republike Srbije, naše Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, kao i naši naučno-tehnološki parkovi tu su da zajedno radimo s obzirom na to da smo možda male naučne zajednice, ali imamo mnogo pametnih i sjajnih ljudi i treba zajedno da razvijamo nauku i inovacije kako bismo ostvarili velike uspehe već u bliskoj budućnosti”, zaključila je ministarka dr Begović.