Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

“Научници Републике Србије и Републике Српске ће заједно остваривати велике успехе у блиској будућности”

26. Јуни 2024.

Фото: Зоран Петровић / НИТРА

Министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић налази се у посети Бања Луци, где се састала са министром за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске др Жељком Будимиром

На састанку са министром др Будимиром најављено је и потписивање Меморандума о сарадњи између два министарства. Такође, разматрала се могућност расписивања заједничког Јавног позива за научнике из Републике Србије и Републике Српске. Министар др Будимир је посебно похвалио ангажовање министарке др Беговић у јачању сарадње између два министарства.

Након састанка са министром др Будимиром, министарка др Беговић одржала је састанак са проф. др Радославом Гајанином, ректором Универзитета у Бања Луци.

Министарка науке, технолошког развоја и иновација др Јелена Беговић присуствовала је и свечаном отварању канцеларије Научно-технолошког парка Републике Српске на Архитектонско-грађевинско-геодетском факултету Универзитета у Бања Луци, где је заједно са министром за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске др Жељком Будимиром пресекла врпцу, чиме је означен почетак рада канцеларије.

“Велико ми је задовољство да сам данас са тимом Министарства науке, технолошког развоја и иновација Владе Републике Србије у Бања Луци на овом фантастичном догађају за Републику Српску. Отварање ове канцеларије је почетак рада Научно-технолошког парка Републике Српске, што је велика шанса за младе, храбре, паметне и образоване људе, који треба да донесу лепе ствари у нашој будућности, да развијају иновације, да пружају решења за изазове који су локални, али и глобални захваљујући свом знању, образовању и храбрости у чему треба да их подржимо. Наравно, Влада Републике Србије, наше Министарство науке, технолошког развоја и иновација, као и наши научно-технолошки паркови ту су да заједно радимо с обзиром на то да смо можда мале научне заједнице, али имамо много паметних и сјајних људи и треба заједно да развијамо науку и иновације како бисмо остварили велике успехе већ у блиској будућности”, закључила је министарка др Беговић.

Погледајте још вести