Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

СЕДМИ ПОЗИВ талентованим младим истраживачима

СЕДМИ ПОЗИВ талентованим младим истраживачима – студентима докторских академских студија за укључивање у научноистраживачки рад у акредитованим научноистраживачким организацијама

Министарство науке, технолошког развоја и иновација ПОЗИВА талентоване младе истраживаче-студенте докторских академских студија за укључивање у научноистраживачки рад у акредитованим научноистраживачким организацијама чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина односно јединица локалне самоуправе као и Српска академија наука и уметности и институти чији је она оснивач, а који су изабрани или су у поступку избора у истраживачко звање.

Кроз овај позив укључиће се до 300 младих истраживача, од ког броја ће се до 15 младих истраживача из области уметности укључити у акредитоване научноистраживачке организације из области уметности.

На овај позив пријављују се млади истраживачи који имају титулу дипломирани-мастер и први пут уписану прву годину докторских академских студија за школску 2023/2024. годину на акредитованој високошколској установи у Републици Србији.

Текст Позива са обрасцем Пријаве преузимају се на сајту Министарства: https://nitra.gov.rs/, у којима су наведени услови учешћа, начин пријаве, као и потребна документација.

Рок за подношење пријаве је 27.03.2024. године.

Прелиминарна листа за Седми позив Министарства науке, технолошког развоја и иновација талентованим младим истраживачима

По Седмом позиву Министарства науке, технолошког развоја и иновација, талентованим младим истраживачима – студентима докторских академских студија за укључивање у научноистраживачки рад у акредитованим научноистраживачким организацијама, у року за подношење пријава, пристигло је укупно 307 пријава. Просечну оцену по формули преко 9,00 има 292 рангирана млада истраживача, а 15 талентованих младих истраживача има просек мањи од 9,00.

У области уметности се пријавило 36 младих истраживача са просечном оценом по формули преко 9,00, па је Министарство донело одлуку да уместо 15 младих истраживача финансира 35 младих истраживача из области уметности.

Министарство науке, технолошког развоја и иновација објављује:

  1. Прелиминарну интегрисану листу младих истраживача-студената докторских академских студија, који су се пријавили са сагласношћу директора/декана акредитоване научноистраживачке организације коју је изабрао кандидат, а којом се потврђује да ће, уколико буде испунио услове Позива бити укључен у научноистраживачки рад. Препоручује се да НИО пре ступања кандидата у радни однос, консултује надлежног аналитичара Министарства ради потврде ангажовања. Потребно је да кандидати са ове листе успоставе контакт са руководиоцем (НИО), ради покретања поступка пријема у радни однос. Обавеза НИО, која ће младог истраживача примити у радни однос, је да достави Министарству Уговор о раду, МА-образац и Одлуку о избору у звање. Кандидати који су у радном односу у акредитованој научноистраживачкој организацији такође достављају Уговор о раду, одлуку о избору у звање и МА-образац.
  2. Прелиминарну листу младих истраживача-студената докторских академских студија који су приликом пријављивања одабрали НИО из области уметности, поступају исто као у претходно описаној процедури пријема у радни однос.

Млади истраживачи-студенти докторских академских студија који се не налазе ни на једној од ове две прелиминарне листе, за додатне информације могу да се обрате мејлом на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..