Опције за особе са инвалидитетом

Skip to main content

Конкурс Министарства науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије (НИТРА) и Савета за научнотехнолошка истраживања Турске (ТУБИТАК)

На основу Протокола о сарадњи у области науке и технологије између Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, садашње Министарство науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије (НИТРА) и Савета за научнотехнолошка истраживања Турске (ТУБИТАК), објављује се Конкурс како би се унапредила сарадња у области истраживања између две државе.

У оквиру овог Конкурса, финансираће се предлози оних пројеката који представљају новину на међународном нивоу и доприносе унапређењу квалитета истраживања држава потписница, тако што доводе до нових знања, нових научних тумачења и решавања технолошких проблема.

НИТРА и ТУБИТАК ће, као организације задужене за спровођење овог Конкурса финансирати партнерске истраживачке институције на одобреним пројектима. Пројекти ће бити финансирани из националних буџета у складу са одговарајућим националним прописима о финансирању сваке од држава.